Változások a solymári gyermekrendelések esetében

1165

A járványvédelmi intézkedésekkel összhangban a solymári gyermekorvosok, dr. Dávid Zoltán és dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna rendelésein az alábbi szabályok lépnek életbe.

  1. Ne jöjjenek a rendelőbe lázas, köhögős gyermekkel, akinél felmerül a koronavírus fertőzés lehetősége!
  2. A rendelésre telefonos egyeztetést követően CSAK indokolt esetben jöhetnek. Telefonszám a rendelés ideje alatt: 26/360-239.
  3. A rendelő ajtaja zárva lesz, érkezésüket kopogással jelezhetik az ablakon.
  4. Egy gyermeket CSAK EGY EGÉSZSÉGES HOZZÁTARTOZÓ kísérhet, aki lehetőség szerint ne a nagyszülő legyen.
  5. Ha receptre van szükségük, akkor azt emailben tudják kérni.
    Email címünk:
    Dr. Dávid Zoltán betegeinek: davidmedkft@gmail.com
    Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna betegeinek: drnszzs@gmail.com
    Papír alapú receptért NE jöjjenek be a rendelőbe. A lejárt közgyógyellátási igazolványok, szakorvosi javaslatok a járvány végéig érvényben maradnak.
  6. Halasztható, nem akut orvosi problémákkal, kivizsgálásokkal jelenleg érdemes várni. Bizonytalanság esetén telefonon vagy emailben tudnak a vizsgálat szükségességéről tanácsot kérni.
  7. Betegség esetén se forduljanak azonnal orvoshoz, hanem az ismert útmutatók és távoli orvosi segítség mellett kezdjék el otthoni ápolásukat, gyógyításukat. Ha több nap után nincs javulás és nincsen gyanú koronavírus fertőzésre, akkor telefonon időpontot egyeztetve, a fertőző váróban elkülönítve fogják vizsgálni az ilyen típusú betegeket.
    Lázas, köhögős gyermek esetében a beteg otthonában végzett orvosi betegvizsgálat nem kivitelezhető.
  8. Nem sürgős kérdés esetén a telefonhívás, a messenger, viber, SMS üzenetek helyett írjanak a davidmedkft@gmail.com vagy a drnszzs@gmail.com címre!
  9. Az egészséges rendelés változatlan körülmények között működik. Jelen helyzetben fokozottan tartsák be azt a szabályt, hogy tanácsadásra csak egészséges gyermeket hozzanak. A zsúfoltság elkerülése érdekében egy gyermeket csak egy felnőtt kísérjen.

Az orvosok mindent megtesznek a kis betegek érdekében, egyben kérik a szülők együttműködését, a szabályok szigorú betartását mindannyiunk érdekében. Jó egészséget mindenkinek, vigyázzunk egymásra!

solymáronline