Hétfőtől bezárnak az iskolák, még a hétvégén döntenek az óvodákról, bölcsődéről

1195

Március 13-án, pénteken jelentették be, hogy hétfőtől a kormány döntése alapján bezárnak az iskolák és tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe. Dali Emese, a Hunyadi Iskola igazgatónője jelezte, hogy a hét elején részletes tájékoztatással szolgál az iskolát és az oktatást érintő változásokról, tudnivalókról.

A koronavírus elleni védekezésért felelős operatív törzs, valamint a solymári iskola vezetése is felhívta a szülők és gyermekek figyelmét arra, hogy a hétfőtől bevezetésre kerülő új rendszerben a gyerekek ne csellengjenek, ne találkozzanak egymással nagy létszámú csoportokban, mert ezzel pont a bevezetett intézkedések sikerét kockáztatják. Maradjanak otthon, kapcsolattartásra használják az online eszközöket, így segítve a vírus elleni védekezést.

Az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsőde esetében a várhatóan még szombaton kihirdetésre kerülő kormányrendeletet követően (mely az erről való döntést visszaadja az önkormányzatok hatáskörébe) hoz döntést Solymár önkormányzata az intézmények esetleges hétfői bezárásáról. Amint ez megtörténik, azonnal tájékoztatjuk a solymaronline.hu olvasóit is.

solymáronline