Hétfőtől bezárnak a solymári óvodák és a bölcsőde

2212

A járványügyi helyzet miatt minden, Solymár területén található bölcsődét és nevelési intézményt bezárnak március 16. hétfőtől, szükség esetén az óvodákban rendkívüli ügyelet elérhető – döntött a polgármester.

Az önkormányzatok helyben dönthetnek az óvodák nyitva tartásáról, működéséről; az erről szóló kormányrendelet még szombaton megjelenik – jelentette be a köznevelési államtitkár az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán közölte: lehetőleg az óvodáskorú gyermekek is maradjanak otthon, felügyeletüket kis csoportokban a szülők és a szomszédok bevonásával javasolják megoldani. Hozzátette, az iskolákban és az óvodákban is lehetőséget kell biztosítani azoknak a gyerekeknek a fogadására, akiknek elhelyezéséről szüleik nem tudnak gondoskodni.

A kormányrendelet kihirdetését követően még aznap megszületett a döntés Solymáron: dr. Szente Kálmán polgármester hétfőtől rendkívüli szünetet rendelt el a Solymár Nagyközség közigazgatási területén található bölcsőde és nevelési intézmények tekintetében (Liget Bölcsőde, Kék Óvoda, Napsugár Óvoda, Lustige Zwerge Német Nemzetiségi Óvoda, valamint a Solymár Nagyközség közigazgatási területén működő, nem önkormányzati fenntartású nevelési intézmények).

Az egyes nevelési intézmények a járványügyi előírások betartása mellett, az intézményvezető döntése alapján rendkívüli ügyeletet biztosíthatnak. Az ügyeleti rendet kizárólag orvosi igazolás birtokában (arról, hogy a gyermek egészséges) lehet igénybe venni, és akkor, ha mindkét szülő/gondviselő dolgozik, és a gyermeknek nincs bölcsődés vagy iskolás testvére. A Solymári Óvoda Bölcsőde Liget Bölcsődéje esetében nincs helye rendkívüli ügyeleti rend bevezetésének.

Az óvodai ügyeleti rend pontos feltételeiről az egyes intézményvezetők fogják az érintetteket tájékoztatni.

Beregszászi Márk jegyző arról tájékoztatta portálunkat, hogy az önkormányzat gondoskodik a járvány miatt szükséges további intézkedésekről is, szervezik a rászorulók étkezését és a nyugdíjasoknak a bevásárlását.

solymáronline