A Solymári Polgármesteri Hivatal tájékoztatása a járványügyi előírásokról

1600

Tisztelt Solymári Lakosok! Tisztelt Ügyfeleink!

A hazánkat is elérő új koronavírus terjedése miatt 2020. március 11-én 15:00 órától veszélyhelyzet lépett életbe. Solymár Nagyközség Önkormányzatának és a Solymári Polgármesteri Hivatalnak kiemelt felelőssége, hogy haladéktalanul meghozza azokat a döntéseket és bevezesse azokat intézkedéseket, mely a vírus terjedésének megelőzését szolgálják, mindezt a lakosság biztonsága érdekében.

Elsőként kérünk minden lakost, hogy kövesse figyelemmel és tartsa be a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrendet és a Központi Operatív Törzs iránymutatásait.

www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus
www.koronavirus.gov.hu

Kérjük, hogy akinél a következő tünetek jelentkeznek: láz, köhögés, mellkasi fájdalom, légszomj, telefonon értesítse háziorvosát, és hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ + 36-80-277-455 vagy a +36-80-277-456 zöldszámait.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy bár a betegség 80%-ban enyhe tünetekkel lezajlik, azonban az idős és/vagy egyéb krónikus betegségben szenvedő embereknél súlyos formában jelentkezhet. Speciális kezelés, védőoltás egyelőre nem áll rendelkezésre.

Tájékoztatásul közöljük, hogy a személyi higiénére fokozottan kell figyelni, kiváltképpen a gyakori szappanos kézmosásra; az egyszer használatos papír zsebkendő használatra köhögéskor, tüsszentéskor, orrfolyáskor; a kézfogással és puszival történő köszönés mellőzésére; a szellőztetés fontosságára.

RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEK AZ EGYES INTÉZMÉNYEKBEN

A jelen helyzettel összhangban a polgármesteri hivatalban rendkívüli ügyfélfogadási és ügyfélszolgálati rend került bevezetésre, azaz az elektronikusan intézhető ügyek esetében a személyes ügyintézés és személyes ügyfélfogadás szünetel a Solymári Polgármesteri Hivatalban.

Kérjük, hogy 2020. március 12-től határozatlan ideig ügyintézés, tájékoztatáskérés céljából az alábbi elérhetőségek egyikén keresse meg hivatalunkat:

– e-mailen: info@solymar.hu;
– elektronikus önkormányzati ügyintézés portálon: http://solymar.hu/e-ugyintezes;
– telefonon: 06 26/560-600

Papír alapú dokumentumokat a hivatal ajtaja előtt elhelyezett citromsárga postaládába lehet betenni, melyet óránként ürítünk.

A halasztást nem tűrő, kizárólag személyesen intézhető ügykörök esetében is előzetes telefonon történő egyeztetés szükséges! Ezen ügyek különösen az
anyakönyvi és a hagyatéki ügyek.

Felhívjuk figyelmüket, hogy házasságkötésre a Solymári Polgármesteri Hivatalnak új időpontokat nem áll módjában kiadni a korlátozás ideje alatt.

Solymár Nagyközség Önkormányzatának intézményei a hatályos járványügyi előírások figyelembe vételével és megfelelő korlátozások mellett működnek.

A bölcsődék, óvodák esetén a kéztörlő textíliák helyett eldobható papírtörlőket használnak, illetve az intézmények a saját textíliáikat folyamatosan fertőtlenítő mosással tisztítják. A gyermekek, szülők által elérhető helyeket, kilincseket óránként fertőtlenítik, a szülők, gyermekek számára az intézménybe belépéskor fertőtlenítő kézmosási lehetőséget biztosítanak. A játékokat naponta fertőtlenítik. Az óvodai, bölcsődei közös fogmosásokat elhagyják és az egyes csoportszobákban a kézfertőtlenítőt biztosítanak.

Az Ezüstkor Szociális Gondozó Központ, valamint az Apáczai Csere János Művelődési Ház a hatályos járványügyi előírások figyelembe vételével mindent elkövet annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány kiterjedését megakadályozza az érintett intézmény feladatellátása során. Ennek keretében a rendezvényeket, közösségi programokat korlátozzák, és mindenek előtt az idősek védelme érdekében az Ezüstkor Szociális Gondozó Központ esetében (a házi segítségnyújtás keretében ellátottak érdekében) a személyes ügyintézés szünetel, illetve halasztást nem tűrő esetekben előzetes egyeztetés alapján az intézmény mérlegelése mellett a járványügyi előírások betartása mellett lehetséges.

Részletes információkról az egyes intézményeknél érdeklődjenek.

Kérjük, hogy a fentiek betartására a lehető legszélesebb körben hívják fel a figyelmet!

Fel kell készülnünk a mindennapi életvitelünkben is kényszerűen bekövetkező változásokra. Az Önkormányzat számára Solymár lakosainak és azok családtagjainak egészsége a legfőbb szempont!

Kérjük az veszélyhelyzet időtartama alatt is településünk lakóinak megértését és fokozott együttműködését!

Solymári Polgármesteri Hivatal