Solymáron zajlott az országos német nyelvű vers- és prózamondó verseny területi fordulója

1551

2020. március 6-án a Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola rendezte meg az országos német nyelvű vers– és prózamondó verseny területi fordulóját.

A területi versenyt mindenhol egy helyi, iskolai verseny előzte meg. A környék iskoláiból – Ürömről, Piliscsabáról, Pilisvörösvárról, Pátyról és Pilisszentivánról – 121 továbbjutó érkezett Solymárra. Ők Hochdeutsch (irodalmi német), illetve Mundart (nyelvjárás) kategóriában mérettették meg magukat a területi versenyen.

Természetesen solymári gyerekek is jutottak a területi fordulóba. “Iskolánkat mintegy 25 tanuló képviselte idén is – számolt be Gölcz Mira intézményvezető-helyettes. – A verseny hét helyszínen zajlott, munkánkat 21 zsűritag segítette. A helyezést elért gyerekek továbbjutottak a megyei versenyre, melyet áprilisban Újhartyán rendez.
Ezúton is szeretnénk megköszönni minden zsűritag, SZMK-tag és szervező áldozatos munkáját, illetve támogatóink (Solymár Nagyközség Önkormányzata, Német Nemzetiségi Önkormányzat Solymár, Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége, Magyarországi Németek Országos Önkormányzata) segítségét.”

solymáronline