Eltemettük Farsang Tónit – FOTÓK

2213

Idén sem maradhatott el a hagyományos farsangtemetés Solymáron. A Német Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett mulatságra február 25-én, húshagyó kedden került sor az iskola tornatermében.

A farsangtemetés a rézfúvós szak alsó tagozatos diákjainak fellépésével vette kezdetét, akik – Zubor Imre tanár úr vezetésével – már több éve együtt zenélnek. A műsor a Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola alsó tagozatos tanítóinak táncával folytatódott.

Ezután a Férfikórus mutatta meg, hogy milyen szép hölgyek lennének, az Asszonykórus pedig igazi görög hangulatot varázsolt a solymári tornaterembe.

A Reményi Margit Táncegyüttes Siebenschritt Tánccsoportja és az Ifjúsági Tánccsoport közös előadással készült: Pál utcai fiúknak és vörösingeseknek öltözve a Mi vagyunk a Grund című zeneszámra szórakoztatták a közönséget, majd a Herbstrosen Táncegyüttes teremtett fergeteges hangulatot.

Meglepetés fellépőként a Soroksárról érkezett Sori Flash Baráti társaság műsorát láthattuk, akik két ismert számot flashmob formában adtak elő. Érdekesség, hogy a farsangtemetés ötletét 1990-ben vettük át egy soroksári hagyománykutatótól, Roth Jakabtól.

Az est fénypontjaként gyászoló ruhába öltözve, vicces dalokkal búcsúztattuk “Farsang Tónit”. A talpalávalót a Schaumarer Musikanten szolgáltatta.

Az eseményről a PilisTV készített videót, mely megtekinthető ezen a héten minden nap 8.00, 14.00 és 20.00 órás kezdettel a csatorna műsorán.

Minden csoportnak köszönjük a fantasztikus produkciót, az iskolásoknak a szép dekorációt is.

NNÖ / solymáronline
Fotó: Hajba András