Kidőlt fák, leszakadt vezetékek okozták az éjszakai áramkimaradást

902

A vasárnapról hétfőre virradó éjszaka folyamán lecsapó viharos szél miatt Solymáron és a környező településeken is több helyen dőltek ki fák, szakadtak le kisebb-nagyobb ágak, melyek komoly károkat okoztak a villamos vezetékekben. Az Elmű szakemberei mellett a solymári és a vörösvári önkéntes tűzoltó egységek is hajnaltól dolgoztak a károk elhárításán.

Solymáron a vár mellett megdőlt egy fa és hozzáért a feszültség alatt lévő 20 kV-os villamos távvezetékhez, többméteres szikraesőt és így tűzveszélyt okozva. A szolgáltatónak előbb áramtalanítani kellett a hálózatot, hogy a solymári önkéntes tűzoltók egy fővárosi tűzoltólétra segítségével el tudják távolítani a megdőlt fát. A mentést a viharos szél is sokáig nehezítette.

Az áramszolgáltatás végül hétfőn délelőtt 9 és 10 óra között állt helyre Solymáron. A nagy szél ettől eltekintve nagyobb károkat, melyhez a tűzoltókat is riasztani kellett volna, szerencsére községünkben nem okozott – tudtuk meg a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület tűzoltóparancsnokától, Földesi Jánostól.

Fotó: Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

solymáronline