Rapperek a rock-klubban

821

Február 21-én raptől és scratch-től lesz hangos az erre az estére hip-hop barlanggá átalakuló rock-klub. A JungleCaveRecords és a Kud-ARC Közhasznú Ifjúsági Egyesület szervezésében a hip-hop műfaj fiatal képviselői kapnak bemutatkozási lehetőséget.

Az est szervezője és egyik főszereplője, a 20 éves Lublóváry Dani – vagyis ENOK – elmondása szerint 8 éve foglalkozik hip-hoppal. A solymári Fészek Iskola tanulójaként a zene és képzőművészet hangsúlyozottan voltak jelen a fiú mindennapjaiban.

Dani különféle rap-formációkkal több alkalommal bemutatkozott már, főleg waldorfos rendezvényeken. A solymári koncert lesz a második saját kezdeményezésű bulija, ahol saját számokkal áll a közönség elé. Első, 15 számot tartalmazó, keleties hangzású underground albumának anyagát – melynek nemcsak zenei alapját, de szövegeit is ő jegyzi – itt és most mutatja be először.

És hogy hogyan is áll majd össze a péntek este?
„Freestyle-lal indítunk.”– mondta el a szervező – „Ez egy nagyon érdekes improvizatív stílusa a műfajnak, ahol különböző – esetünkben kb. tíz – rapper méri össze az erejét, rögtönözve a szöveget a zenei alapra. Közönségszavazat alapján jutnak tovább a résztvevők, amíg a győztes egyedül nem marad. Ezután következnek az előadók, például a meglepetésvendég Young Offenders, majd befejezésül a már említett Caravan című albumom promo-koncertje hallható. A zenei alapokat barátunk, DJ-OREM Beats szolgáltatja egész este.”

Az ingyenes rendezvényre 19 órától várják az érdeklődőket.

apaczai.com