Mostantól iOS-es telefonnal is lehet bérletet venni az MÁV appban

767

Újabb hasznos funkciók válnak elérhetővé február 15-étől a MÁV alkalmazásban – tudtuk meg a MÁV Kommunikációs Igazgatóságától. A MÁV-START vonalaira érvényes bérleteket ezentúl nemcsak az Android, de az iOS operációs rendszert használók is megvásárolhatják okostelefonjaik segítségével, közvetlenül a MÁV applikációban.

A H5-ös szentendrei vonalra pedig – várhatóan szintén február közepétől – a kiegészítő MÁV-HÉV bérlet teljesárú, 30 napos változatát is meg lehet majd vásárolni mind Android, mind pedig az iOS alapú készülékeken.

A MÁV-START további fejlesztéseket tervez, például hogy – várhatóan nyár elejétől – menetrend szerinti indulási idejénél később is megváltható legyen a menetjegy azokra a vonatokra, amelyek a menetrendnél később indulnak. A fejlesztések között szerepel még, hogy szintén tervezetten az idei nyár elejétől nem kell majd külön regisztráció az internetes jegyvásárlási felülethez és a MÁV applikációhoz – ezeket egységesíti a vasúttársaság. Emellett fontos fejlesztési irányvonal a nemzetközi menetjegyváltás lehetősége is, amelyre elsőként a Budapest–Bécs viszonylaton számíthatnak az utasok, várhatóan 2020 második negyedévében.

A bérletvásárlásról minden fontos információt megtudhatunk a mavcsoport.hu vonatkozó oldalán.

Kép: MÁV
solymáronline