A solymári általános iskola várja a leendő elsősöket: időpontok és induló osztályok

1962

Közeleg az iskolai nyílt napok és a beiratkozások ideje, a solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola is közzétette azokat az időpontokat, amelyeken várják a leendő elsősöket és szüleiket.

– 2020. február 17-én, hétfőn 17:00 órától tájékoztató szülői értekezlet lesz az iskola „A” épületének tornatermében, ahol a szülők megismerhetik az iskolát, a választható tanítási programokat.
– február 18-án, kedden 9 órától 12 óráig nyílt órákat tartanak, ahová szeretettel várják a leendő első osztályos tanulók szüleit! A látogatható órák hamarosan fent lesznek az iskola honlapján.
– február 21-én klubnapközi keretében 14 órától 16 óráig várják a leendő elsős gyermekeket.
– február 22-én, szombaton 9 órától 11 óráig ismerkedő foglalkozásokat tartanak a leendő elsős tanulóknak és szüleiknek az iskola „A” épületében.

Az iskolában a következő programokat hirdetik meg a 2020/2021-es tanévre:

I. Az alaptanterv szerinti haladó program, melynél két lehetőség közül lehet választani:

  1. A gyerekek csak a 4. osztályban kezdik el az idegen nyelv (angol vagy német) tanulását heti 2 órában, és választható plusz egy informatika és egy matematika óra.
  2. A gyerekek alsó tagozaton heti 2 órában angol nyelvet tanulnak, 4. évfolyamon az óraszám heti 3, illetve felső tagozaton heti 5 órára emelkedik. Felső tagozatban választható a második idegen nyelv.

II. Német nemzetiségi programok:

  1. Német nemzetiségi nyelvoktató program: A gyerekek heti 5 órában tanulják a német nyelvet, és heti 1 órában német nemzetiségi népismeret órájuk is van.
  2. Német nemzetiségi bővített nyelvoktató program, csak az alsó tagozatban: heti 5 óra német, plusz egy óra nemzetiségi népismeret. A heti 5 testnevelés órából 1 óra német nemzetiségi tánc. Ezen felül 3 tárgyat német nyelven tanulnak.

A beiratkozás időpontját később, központi értesítés útján hirdetik ki, érdemes figyelni az iskola honlapját és Facebook-oldalát, vagy a solymaronline.hu-t.
A beiratkozáshoz szükséges iratok:
– A gyermek születési anyakönyvi kivonata, lakcímkártyája, TAJ kártyája
– A szülő személyi igazolványa, lakcímkártyája
– Óvodai szakvélemény
– Kedvezményekre jogosító igazolás

További információ az iskola honlapján található.
Felmerülő kérdések esetén az iskolatitkár készséggel áll rendelkezésükre a 06/26 560-811-es telefonszámon.

solymáronline