Tallér Nikolett és solymári néptáncos gyerekek az LDU gáláján

1398
Fotó: LDU

Solymári gyerekek csoportja a tánccsoportok között egyetlenként kapott meghívást a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata idei gálájára. Az évente megrendezett gálaműsort 2020-ban január 11-én tartották a pécsi Kodály Központban.

A Magyarországi Német Önkormányzatok Napja alkalmából szervezett gálaműsoron negyven solymári gyermek lépett fel Milbich Edit díjnyertes koreográfiájával. Rajtuk kívül meghívást kapott a gálára Tallér Nikolett, a Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola 5. osztályos tanulója is. Niki a meghívást azzal érdemelte ki, hogy tavaly az Országos Német Nyelvű Vers- és Prózamondó versenyen az igen erős mezőnyben országos I. helyezést ért el „Mundart” kategóriában.

A pécsi gálára az országos fesztiválok legjobbjait hívták meg előadónak, ahol 3000 vendég előtt adhatták elő műsorukat. A táncosokat a KRIM Kapelle kísérte, Zubor Imre vezetésével. A sikeres előadás után a Magyar Televízió és a Magyar Rádió is interjút készített a csoporttal. Niki szövegét Babicsek Bernátné Márta írta, a tanulásban és a sváb kiejtésben nagymamája és a dédimama is segítették.

NNÖ/solymáronline
Fotók: LDU