Utazó Planetárium a művelődési házban

1949

A csillagos ég rejtelmeivel ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok február 22-én, szombaton az Apáczaiban. Több, különböző korcsoportoknak szóló előadás keretében 4-14 éves gyerekek tanulhatják meg az égbolton való tájékozódást, és általános csillagászati ismereteket szerezhetnek.

Négy előadással készülnek a szervezők: a 10 órától kezdődő 4-7 éves korig, a 10.45-től kezdődő 8-9 éves korig, a 11.30-tól kezdődő 10-11 éves korig, a 12.15-től kezdődő pedig 12-14 éves korig ajánlott. A háromnegyed órás bemutatókra maximum 45 fő látogathat; belépőjegyek 400 forintos áron válthatók. 4 éves kor alatt a program nem ajánlott.

Ahogyan a művelődési ház ajánlójában is olvashatjuk, a résztvevők bepillantást nyerhetnek a csillagképek világába, azok mitológiai történetébe, és megismerkedhetnek az állatövi jegyekkel. Ha már csillagos ég, természetesen a Naprendszer és a bolygók sem maradhatnak ki az ismeretterjesztő előadásokból. Az Utazó Planetárium látogatói továbbá azt is megtudhatják, miként lehet elképzelni bolygórendszerünk születését, és milyen távolabbi tartományai vannak a világűrnek. Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!

solymáronline