Nyílt nap lesz vasárnap a Gyermekvasútnál

710

Vasárnap, január 26-án nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyihegyi végállomáson. 10 és 16 óra között színes programokkal várják a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket – tájékoztatta az érdeklődő családokat és gyerekeket a MÁV.

A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.

A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják az érdeklődőket Széchenyihegyen: kívül-belül meg lehet tekinteni a Gyermekvasút szalonkocsijait és egy hóekével felszerelt Mk45-ös dízelmozdonyt. Kiállítják a nemrég felújított, muzeális értékű zsámolyozó kocsit, melynek feladata a normál nyomtávú teherkocsik szállítása volt a keskeny nyomközű gazdasági vasutakon. A nyílt nap alkalmából a budai hegyekben ritkán látható C50-es kismozdony is az utasok szolgálatába áll.

Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között; részleteket a Gyermekvasút megújult honlapján találunk.

Azok a gyerekek, akik kedvet kapnak a vasúti szolgálathoz, még regisztrálhatnak a február 1-jén induló [gyermekvasutas tanfolyamra] is.

Fotó: MÁV
solymáronline