Január utolsó napján újra lesz Little Jazz Pub

939

Január 31-én, pénteken 20 órakor Brezánszky Ágnes (ének) és Ávéd János (szaxofon) lesz Márkus Tibor és a Little Jazz Pub vendége a művelődési házban. Különlegessége az estnek, hogy a vendég házaspár éppen Márkus Tibor tanítási gyakorlat óráján ismerkedett meg a Zeneakadémián.

Ágnes a Zeneakadémia debreceni tagozatán szerzett klarinétművész diplomát. A diplomát követően immár 15 éve a Százhalombattai AMI klarinéttanára. Közben a jazz szeretete a Bartók Konzervatórium jazz-ének szakára vonzotta, duó formációban Dely Róbert gitárossal rendszeresen fellép a külföldi népszerűségnek is örvendő Szimpla Kertben.

János a Zeneakadémia Jazz Tanszékén végzett, jelenleg a Zeneakadémia doktorandusza, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola improvizáció és zenekari gyakorlat tanára. A Modern Art Orchestra szaxofonos szólistájaként számos világsztár mellett is színpadra léphetett már. Sikerrel vezeti saját együtteseit a Balance-ot és az Ávéd János Quartetet. A több tucat közreműködői lemez mellett három önálló lemeze is megjelent.

A program ingyenesen látogatható.

solymáronline