Győződjünk meg arról, hogy biztosan jó helyre kerül az adományunk!

969

Karácsony közeledtével egyre gyakrabban találkozhatunk adománygyűjtőkkel az utcákon és lakókörnyezetünkben egyaránt. Előfordulhat, hogy egyes „adománygyűjtők” valamilyen nemes célra hivatkozva próbálják megszerezni a pénzünket – saját maguk számára.

Közös közleményben hívja fel a figyelmet a karácsonyi időszakban fokozottan fenyegető veszélyekre a Pilisvörösvári Rendőrőrs parancsnoka, Pintér Lajos alezredes, valamint a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület elnöke, Nagy Balázs. A felhívásban felsorolják a szükséges óvintézkedéseket is, melyek betartásával elkerülhetjük a bajt:

Fontos tudni, hogy a valódi adománygyűjtő szervezetek soha nem kérnek készpénzt, minden esetben csekk befizetésével lehet őket támogatni.

Legyen előrelátóbb, és ne adjon az adománygyűjtőknek készpénzt! Kérjen bankszámlaszámot vagy csekket, és ellenőrizze le az adományt kérő alapítványt, személyt, mielőtt adakozna.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává vált, jelezze azt személyesen a legközelebbi rendőrkapitányságon, illetve a 107-es vagy a 112-es központi telefonszámok valamelyikén.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük odafigyelésüket mind magukra, mind embertársaikra, hogy az ünnepeket ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!

solymáronline