Karácsony közeledtével még inkább vigyázzunk értékeinkre!

935

Közös közleményben hívja fel a figyelmet a karácsonyi időszakban fokozottan fenyegető veszélyekre a Pilisvörösvári Rendőrőrs parancsnoka, Pintér Lajos alezredes, valamint a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület elnöke, Nagy Balázs. A felhívásban sorra veszik a szükséges óvintézkedéseket is, melyek betartásával elkerülhetjük a bajt.

A zsebtolvajok zsúfolt bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön a figyelmet elterelve próbálhatják elemelni a pénztárcákat és egyéb értéktárgyakat.

• Legyen elővigyázatos az ünnepi bevásárláskor, ne a bevásárlókosárba helyezze el kézitáskáját, illetve ne tartsa bankkártyáját és annak PIN-kódját egy helyen!
• Legyen figyelmesebb, és az ünnepi utazás ideje alatt értékeit ne hagyja egy pillanatra sem őrizetlenül, és tömegközlekedés során kézitáskáját mindig tartsa testközelben, zártan!

Amennyiben bűncselekmény áldozatává vált, jelezze azt személyesen a legközelebbi rendőrkapitányságon, illetve a 107-es vagy a 112-es központi telefonszámok valamelyikén!

Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük odafigyelésüket mind magukra, mind embertársaikra, hogy az ünnepeket ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!

solymáronline