A november sem telhet el Little Jazz Pub nélkül

886

A már hagyománynak számító Little Jazz Pub következő alkalmán, november 22-én, pénteken 20 órától Márkus Tibor és az Equinox Pázmándi Gergely és Raboczki Balázs szaxofonosokat fogja vendégül látni a művelődési házban.

Az Apáczai leírásából kiderül, hogy Pázmándi Gergely jazz-szaxofon tanári végzettségét a Vienna Konservatoriumban szerezte, ezután a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén abszolvált. A standard jazzen túl annak különböző fúziói is érdeklik, mely saját szerzeményeiben is megmutatkozik: a jazzt a kelet-európai népzenékkel igyekszik ötvözni. Több formáció művészeti vezetője, emellett a Pázmándi Gergely Trió zenekarvezetője, a Jack Holler progresszív blues-zenekar szaxofonosa és hangszerelője, a Tárkány Művek és a JUNK Big Band állandó tagja. A zene egész életét áthatja, mivel számos fellépésén kívül tanárként is működik, továbbá komponál és hangszerel.

Raboczki Balázs tizenévesen a Rácz Aladár Zeneiskolában kezdett zenét tanulni Kollmann Gábornál, később Ávéd Jánosnál. Ezután a Bartók Konzervatóriumban folytatta zenei pályafutását, végül a Zeneakadémián fejezte be tanulmányait Borbély Mihály és Elek István szárnyai alatt. A modern jazz és a kortárs zene inspirálja, zenei világára többek között olyan művészek vannak hatással, mint Ben Wendel, Will Vinson, Kenny Garrett, Ligeti György vagy Stockhausen. Akárcsak Gergely, ő is több zenekarban játszik, mint jazz-szaxofonos, például a Szalóky Groupban vagy a Jazz Friendsben. Saját zenekara a Mordent Quintett.

A művelődési ház szeretettel várja a jazz szerelmeseit a színvonalas zenei programra! A belépés díjtalan.

solymáronline