70 éve gyarapszik a solymári református közösség

1044

Solymáron 1949-ben kapta a református közösség az első imaházát. Rövid a múltja, de nagy jövő áll előtte – vallják a hívők. 2019. november 10-én a jubileum apropóján a közösség életét bemutató kiállítás nyílt a Jablonkay István Helytörténeti Múzeumban.

A megnyitó ünnepség az Istentisztelet után kezdődött, így minden hívő és érdeklődő jelen lehetett. Akkora volt az érdeklődés, hogy alig fértek el a kiállítótérben.

Közös éneklés után Tóth Piroska, az intézmény vezetőjének szavait hallhattuk, melyben beszámolt a gyűjtemény létrejöttéről, a kiállított látnivalókról: Ez a kiállítás beleillik a múzeum tárlatainak szokásos sorába, ugyanakkor különleges is, mert ez az első abban a sorozatban, ami Solymár különböző közösségeit szándékozik bemutatni.

Végh Attila, a református közösség gondnoka, világi vezetője felelevenítette a hallgatóság számára a református életet az elmúlt 70 évre visszatekintve. Kezdve a háború utáni nem éppen áldott időkkel, egészen a ma virágzó gyülekezetig. Legyen áldás és békesség, nem véletlen, hogy a reformátusok így köszöntik egymást, melyre a válasz szintén: áldás, békesség.

A kiállítás december 7-éig látogatható.

solymáronline

Fotó: Barcsik Lilla