‘Rock on’ lelkek a Kud-Arc pinceklubban

1274

Október 25-én pénteken az Összehangoló programsorozat keretén belül két fiatal solymári zenekar, a Big Green Bag és a Starfucks mutatkozott be a Kud-Arc pinceklub színpadán.

A Művelődési Ház udvara felé közeledve már messziről hallani lehetett a felszabadult zsivajt, ami azt sejtette számomra, a hangulattal nem lesz gond. Ahogy belépve megláttam azt a rengeteg fiatalt, akik éppen ráhangolódtak egymásra és az elkövetkező koncertekre, úgy éreztem magam, mintha belekerültem volna abba az álomképbe, ami egykor a rock-klub megalapítói szeme előtt lebeghetett. Egy hely, ahol a fiatalok teret kapnak a kreativitásra, a közös alkotásra, a szórakozásra. Összehangolódás a zene és a képzőművészet által.

Big Green Bag

A Big Green Bag zenekar nyitotta az estét. Saját bevallásuk szerint ez volt az első normális koncertjük, ami nem is lehetett volna normálisabb! Pontosan így kell csinálni, így kell egy kamaszokból álló alternatív rockzenekart megalapítani, és útjára indítani. Közösen megírt szerzeményekkel, frappáns szövegekkel kiírni mindent, ami foglalkoztat, és elzenélni a világnak. Rockzenekart minden lázadó tininek, terápiás jelleggel! Remélem, hogy az a tisztaság és alázat, ami a fiúkból áradt, mindig jelen marad az életükben. Még sok hasonlóan “normális” fellépést kívánok nekik!

Starfucks

A teltház, ami az előzenekart fogadta nem oszlott a Starfucks játékideje alatt sem. Hatalmas hangulatot és megőrülést hozott a rock-punk-metálbanda. A két éve megalakult együttesnek, már saját rajongótábora van. Ezt az is alátámasztotta, hogy a közönség együtt énekelte az angol dalszövegeket a Starfucks frontemberével. Nem rossz visszajelzés. Hallatszik a rengeteg belefektetett munka, és a közös szellemiség és összhang a tagok között. Egyben volt, ütött, Rock’ n Roll!

Hihetetlen mennyire motiváló tud lenni egy koncert-felkérés és milyen fantasztikus eredményei lehetnek. Itt az ötletgazdát dicsérném: Straub István Bamest, aki annyi éve szívvel-lélekkel dolgozik azon, hogy hasonló színvonalú és hangulatú esték jöhessenek létre. A tehetséggondozás és a lehetőségek bővítése a fiatalság kitárulkozására egy nagyon fontos és értékes dolog. Becsüljük meg és használjuk ki, ami Solymáron megvalósult és arra vár, hogy megtöltsük élettel! Nincs határa a kreativitásnak, ha zenélnél, táncolnál, bármilyen formában alkotnál, akár önkénteskednél egy nemes cél érdekében, itt a helyed!

apaczai.com, Barcsik Anna
Fotó: Barcsik Géza