Solymár nem akar betonkeverő üzemet

2320

Nem támogatja környezetterheléssel járó gazdasági tevékenység végzését a volt téglagyár helyén a solymári önkormányzat. Erről határozat is született a képviselő-testület szeptember végi ülésén.

Korábban írtunk arról, hogy a gazdát cserélt terület hasznosítására több terve is van az új tulajdonosnak. A környék lakosai összefogtak, hogy tiltakozásukat fejezzék ki egy tervezett betonkeverő üzem létesítése ellen. Dalos Attila, az érintett körzet önkormányzati képviselője a helyszínen járt, és egy rögtönzött lakossági fórumon tárgyalt a lakókkal. A találkozó során egy petíciót nyújtottak át neki, melyen 340 környékbeli aláírása szerepelt, és amelyben elutasítják a betonüzem létesítését.

Kérésük a szeptember végi ülésen a képviselő-testület elé került, ahol egyhangú döntés született arról, hogy az önkormányzat nem támogatja mobil betonkeverő üzem létesítését. A határozat azt is rögzíti, hogy GKSz övezetben kifejezetten kereskedelmi szolgáltató funkciók telepítését tartják elfogadhatónak, környezetterheléssel járó gazdasági tevékenységet nem támogatnak.

A polgármester haladéktalanul benyújtotta a határozatot az eljáró intézményekhez. Az ügyben a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala, illetve Pilisvörösvár jegyzője mint építéshatóság illetékes.

PL- solymáronline