Játék, ének, mese az októberi Kalandgyárban

931

2019. október 20-án vasárnap 16 órakor közös mesére, énekre, táncra és játékra várják a gyerekeket a Művelődési Házba. A jó hangulatról a Pereputty Együttes gondoskodik. A rendezvény ingyenes.

A Napra-forgó mulatság névre hallgató összejövetelen „Ősz az idő, Szent Mihály nap közeledik…” címmel népmesei hangulatú előadás lesz.

Mit takar a napra-forgó elnevezés?
• Az esztendő kerekét, ahogy hétköznapról jeles napra, ünnepnapról hétköznapra fordul. Ehhez a körforgáshoz igazodott dédapáink, dédanyáink élete, melyet a hagyományok jelképes cselekvései töltöttek meg varázslattal.
• A mi sürgő-forgó napjainkat, amiket játékkal, dallal, mondókával, tánccal bármikor színesebbé, vidámabbá tehetünk.

A Pereputty Együttes ezt a kettőt kovácsolja egységgé a Napra-forgó könyvsorozatban és mulatságain, hogy a közös játékon, éneken, mesén, táncon keresztül a régi szokások rendjét, csodatévő motívumait visszavarázsolják a mai gyerekek, családok életébe.

Jánoska szegény juhászlegény. Szerelembe esik azonban a számadó lányával. Az öreg rábízza a legszebb juhait, hogy őrizze meg azokat Szentgyörgytől Szentmihályig. De nem olyan egyszerű ám az élet a selyemfüvű hegyek között! Hol vihar jő, hol farkas vonít, sőt még a Turkaorrú Grigorej is erre lopakodik! Sikerül-e megőrizni a juhokat, s kiérdemelni Juliska kezét?

apaczai.com, solymáronline