Októberben Márkus Tibor és az Equinox lesz a Little Jazz Pub házigazdája

1120

2019. október 18-án pénteken 20:00 órai kezdettel Little Jazz Pub este lesz a Művelődési házban. A rendezvény ingyenesen látogatható. Az est házigazdája Márkus Tibor és az Equinox együttes lesz. Vendégek: Pocsai Kriszta – ének, Tóth Viktor-szaxofon.

Pocsai Kriszta napjaink egyik legkeresettebb énekesnője. Elsöprő energiájú, ízig-vérig jazz díva. Több formációban – pl. Elek István Quartet, Bágyi Balázs New Quartet – is énekel, de van saját zenekara is, a Pocsai Kriszta Quartet.

Kriszta a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolát klasszikus zongora szakon végezte el. 1998-ban a Zeneakadémia Jazz Tanszékén, jazzének szakon diplomázott. Hazánk egyik leggyönyörűbb hangú énekesnője hosszú éveken át volt a Petőfi, majd a Bartók Rádió jazzműsorainak vezetője.
A solymári jazzrajongó közönség a funky és soul zenét játszó, solymáron többször is fellépő Freeport zenekar énekeseként is ismerheti.

Tóth Viktor többszörösen Az Év Jazz-zenésze díjjal kitüntetett szaxofonművész, zeneszerző.
A sajtó így ír róla: –Tóth Viktor a magyar jazzélet egyik legsokoldalúbb figurája. Zenei személyisége ugyanolyan hatással képes megnyilvánulni virtuóz postbop-fenegyerekként (a Tóth Viktor Tercettben), mint a lélekhez szóló, spirituális muzsika különleges tolmácsaként (az Arura Trióban). Idén jelent meg hetedik lemeze LAMU címmel. Lemezei közül több Az Év Jazz Lemeze díjat kapott. Koncertjeivel, előadásaival, workshopjaival járja a világot Indiától az Egyesült Államokig.

A klub látogatói a 2000-es évek elején többször is élvezhették játékát. Rég nem járt nálunk, ezért különösen nagy öröm, hogy ez alkalommal újra hallhatjuk!

apaczai.com, solymáronline