Megalakult a gyaloglók köre Solymáron

2783

2019. október 4-én alakuló összejövetelüket tartották azok a gyalogolni szerető “szépkorúak”, akik komolyan veszik, hogy mindenki tehet valamit gyaloglással az egészségesebb idősödésért. Az alakulóülés díszvendége Monspart Sarolta tájfutó világbajnok volt.

Monspart Sarolta

Az Országos Gyalogló Idős Klub (OGYIK) mottója – többek között – Hippokrátész mondása: “A gyaloglás a legjobb orvosság”, és ez az idős korúakra hatványozottan igaz.

Zséliné Érczhegyi Ildikó, a klub szíve és szervezője így beszélt: – Sacival való személyes ismeretségem alapján (gimnáziumi osztálytársak voltunk) hallottam erről a klubhálózatról, és már akkor – kb. két évvel ezelőtt – elhatároztam, hogy megpróbálok Solymáron is létrehozni egy ilyen klubot, amelyhez koromnál fogva én is tartozom.

Két klubot kívánnak létrehozni SolymáriFürgeLábúak, illetve SolymáriGyalogKakukk néven. Az összejövetelek minden szerdán és pénteken délelőtt 11 órakor vannak a Művelődési Házban. Várják a lelkes segítőtársakat és a gyalogolni szerető klubtársakat!

solymáronline