Nemzetközi szakképzési tananyag lett a helytörténeti gyűjteménye

1055

A Helytörténeti Gyűjtemény állandó kiállítását az Európai Szakképzési Hét befogadta nemzetközi programjai közé.

A szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg abból a célból, hogy az Európa-szerte megrendezett helyi, regionális és nemzeti rendezvények révén vonzóbbá tegye a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést. A szakképzés európai hetén részt vevők lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák egymással a szakképzés terén elért azon kiemelkedő eredményeiket, innovatív oktatási gyakorlataikat és sikeres szakmai programjaikat, amelyek ösztönözik a gyakornoki képzést, a munkahelyi tanulást, a továbbképzést, az átképzést, valamint a vállalatok és az oktatás közötti fenntartható együttműködést.

Ebben a projektben vesz részt a a solymári Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény. A résztvevők (nemzetközi viszonylatban is) megismerkedhetnek a múzeum által leadott anyagokon keresztül a gyűjtemény munkájával, a kiállításaikkal, és így tulajdonképpen Solymárral is.

A programok – a megnevezéssel ellentétben – minden évben szeptember 1., és december 31. között zajlanak, azonban a szervezők meghatároznak egy kiemelt hetet is, amikor a központi rendezvényekre kerül sor. Ez idén október 14-18. között lesz.

solymáronline