Szeptemberi újdonságok a solymári könyvtárban – könyvajánló

1037

Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem
Krusovszky Dénes első regénye generációkon és országhatárokon átívelő történet. Az Akik már nem leszünk sosem nemcsak a személyes és a társadalmi emlékezetről, de a továbbélésről is szól. Hogyan határozzák meg jelenünket a talán nem is ismert múltbeli történetek, és hogyan tudunk velük együtt felelős, szabad felnőtteké válni.

Hazudós. Novellák kegyes kis hantázásokról és ordas nagy hazugságokról
Tizenhárom magyar szerző, tizenhárom remek írása arról, hogy milyen, amikor füllentünk, ferdítünk vagy épp hazudunk. Novellák, amelyek segítenek megérteni ki, miért nem mond igazat, vagy módosítja a valóságot, és azt is, hogy ennek milyen következményei lehetnek.
Akik a gyerekkori hantákat, kamaszkori lódításokat és a vaskos felnőtt átveréseket megfogalmazták, többek között Háy János, Karafiáth Orsolya, Tóth Krisztina, Dragomán György.

Tanács Eszter: Nők gyermek nélkül – Történetek vágyakozásról, veszteségről és választásról
Ebben a hiánypótló interjúkötetben 18 nő, köztük Bocskor Bíborka énekesnő, Csákányi Eszter színésznő és Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakozó, mesél arról, hogyan éli meg gyermektelenségét. Emellett családszociológus, meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szakember, pszichológus is megosztja tapasztalatait.
Az interjúk megerősítik az olvasót abban, hogy bárhogy is dönt, a boldogságához az önazonos utat kell járnia, ha pedig nem az ő választása a gyermektelenség, akkor erőt meríthet, ötleteket kaphat a helyzet elfogadásához, feldolgozásához.

Kathryn Wallace : Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük
Kathryn Wallace blogját, Facebook-, Instagram- és Twitter-oldalait 200 000 rajongó követi nap mint nap. Első regénye, amelyben minden anya könnyedén magára ismerhet, egy kihagyhatatlan, vidám és kedves történet, és amely a megjelenést követően azonnal az Amazon sikerlistájának élére ugrott, most végre elérkezett a magyar olvasókhoz is.

Tommy Orange: Sehonnai
Bámulatos és megrázó portré egy olyan Amerikáról, amelyet eddig csak kevesen láttunk. Egy olyan hang szólal meg benne, amelyet még sosem hallottunk: fehéren izzó és elsöprő erejű. Egyszerre szilaj, mókás, izgalmas és mélyen modern. Tizenkét feledhetetlen figura igyekszik az oaklandi pow-wow-ra, az észak-amerikai indiánok nagy összejövetelére, hogy aztán azon a sorsszerű napon mindannyiuk élete összekapcsolódjon.
Költői és ádáz könyv, tele elektromos feszültséggel.

Alexander McCall Smith: Találkozzunk Toscanában!
A Találkozzunk Toscanában! az érzékek ünnepe, az emberi kapcsolatok tanulmánya és a véletlenek vígjátéka. Bájos és örömteli szerelmi történet mindazoknak, akik valaha is álmodtak újrakezdésről. Kedves nyári olvasmány, amely garantáltan mosolyt csal az olvasó arcára.

apaczai.com – Könyves Kata