Új bútorok és frissen festett osztálytermek az iskolában

1042

Sok felújítási munkát végeztek idén nyáron a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában Solymáron.

Az iskola B épületében, a „kisiskolában” kiépítették az érintésvédelmet és a villámvédelmet. Ez sajnos azzal járt, hogy a palatető néhány helyen megsérült, ezt szintén javítani kellett. A nyári szünetben kicseréltek egy kéményt, ami balesetveszélyes volt, és kitisztíttatták a csatornát. Kiépítettek még egy fejlesztő sarkot is, mert nagyon sok a gyerek a B épületre, kinőtték. Így szükségessé vált, hogy még egy helyiséget leválasszanak. Ebbe a szobába költözött az iskolapszichológus, az ő tantermeiben pedig a fejlesztő foglalkozások zajlanak. Például az utazó gyógypedagógusok dolgoznak itt, akik a logopédiát is ellátják.

Nyáron elszállították az elektronikai hulladékokat, amik ez elmúlt évek alatt felgyűltek. Illetve az elsősöket idén már tiszta, frissen festett tantermekkel várták.

Az A épületben az ötödikes termeket és a kamaratermet festették ki, megújult a bejárati ajtó külső része, és folyamatosan szépül az összes zöldfa felület.

Ebben az épületben kiépítették a Wifi-hálózatot, ami nagyban segíti az oktatást. Most már egyre több teremben van projektor, és a tanárok is egyre nagyobb szeretettel viszik a laptopot órára és használják a digitális eszközöket a szemléltetés érdekében – mondta el Dali Emese igazgatónő portálunknak.

Az önkormányzat az ez évi költségvetésében megszavazott 4 millió forintot tantermi bútorokra. Ebből a támogatásból az iskola vásárolhatott három tanteremre elegendő bútort: padokat, szekrényeket, táblákat. Az eszközbeszerzésen kívül a sportéletre is kaptak támogatást. Ebben az évben a negyedik és az ötödik évfolyam ingyen járhat úszni, egyelőre még a dorogi uszodába. Az egyik évfolyamot az önkormányzat, a másikat a tankerület finanszírozza.

PL – solymáronline