Woodstock szellemidézés

1051

Idén 50 éve, hogy 1969-ben megrendezték a legendás Woodstocki fesztivált. Erről a neves évfordulóról a Solymári Búcsú három fellépője: a Big Mouflon, a Soulbreakers és a Varga János Projekt is megemlékezik szeptember 14-én, szombaton 19 órától a művelődési ház színpadán.

A Big Mouflon együttes zenéje blues alapokra épül; Joe Bonamassa, Beth Hart, Melody Gardot és Beatles feldolgozások mellett standard blues számokat adnak elő. A többek között solymári tagokból álló zenekar repertoárjában továbbá magas színvonalú improvizációk és saját szerzemények is szerepelnek.

Utánuk az öt profi muzsikusból álló formáció, a Soulbreakers lép fel, melyben a két frontember karizmatikus énekhangját, vokál, dob, gitár és basszusgitár kíséri. Stílusuk a blues gyökerekre építkező úgynevezett „heavysoul”. Nívós hazai fesztiválok és külföldi színpadok gyakori vendége a csapat, akik a 2016-os X-Faktoron is kipróbálták magukat, ők lettek a második legjobb zenekar. Szombaton a solymáriaknak külön erre az alkalomra összeállított műsorral készülnek Janis Joplin és Joe Cocker számokból.

Varga János zeneszerző-gitáros zenei pályafutása 1975-ben indult az East együttes alapításával. Jelenlegi instrumentális formációja, a Varga János Projekt azzal a céllal jött létre az ezredfordulón, hogy az East korai korszakából megmentse a lemezen meg nem jelent tételeket, és új szerzeményeket alkosson. Jazzes, progrockos stílusát balkáni, arab, indiai dallamokkal és ritmusokkal fűszerezi, így teremtve egyedülálló hangzásvilágot. Számos hazai és külföldi fellépésen, elismerésen túl a Projekt arra a legbüszkébb, hogy 2012-ben a világhírű Toto rockegyüttes őket választotta vendégfellépőnek budapesti koncertjén.

A három kiváló zenekar mindenkit szeretettel vár egy közös Woodstock szellemidézésre a Solymári Búcsú szombatján! A koncertekre a belépés ingyenes.

SZE – solymáronline

Forrás: Facebook, www.soulbreakers.hu, vargajanos.hu
Borító: koncert.hu