Stílusötvözet mesterfokon: Swing à la Django

692

Egy igazi stílusteremtő formáció, a Swing à la Django is a Solymári Búcsú meghívott vendégei között szerepel. Hogy miért stílusteremtőek? Mert muzsikájukban egyedülálló módon ötvözik a magyar autentikus zenét, a francia manouche swinget és a sanzonok világát, a tangót és a jazzt. Ezt a különleges elegyet ők hungarian django swingnek nevezik, ami a hattagú zenekar nevében is visszaköszön. Teltházas koncertjeik a 30-as, 40-es évek hangulatát idézik. A formáció tagjai között a Besh o droM, a Budapest Klezmer Band vagy a Dohnányi Szimfonikusok korábbi zeneművészei is megtalálhatók, de a jelenlegi felállásban is fellépnek nagy nevekkel, például a Kodály Filharmónikusokkal, Stochelo Rosenberggel, Roby Lakatossal, Bangó Margittal.

Lombos Pál, a zenekar vezetőjének ötletére 2014 végén a Swing à la Django számait áthangszerelték egy nagy big band felállásra, azóta pedig még nagyobb szabású koncerteket tudnak adni kiegészülve a Budapest Szaxofon Quartet, a Corpus Harsona Quartet és a Budafoki Dohnányi Zenekar Trombita szólamának tagjaival.

Aki kíváncsi egy páratlan hangzásvilágú, virtuóz koncertre, az semmiképp ne hagyja ki szeptember 14-én, szombaton 17.30-kor a Swing à la Django fellépését a művelődési ház színpadán.

SZE – solymáronline

Forrás: swingaladjango.com
Kép: papageno.hu