Kud-A.R.C. szezonnyitó szeptember 6-án

1148

A Belvilág és a HellóPisti zenekarokkal nyitja a szezont a KUD-A.R.C KIE szeptember 6-án, pénteken az Apáczai Művelődési Házban. A 19 órai kapunyitást követően 20 órakor kezdődik majd a program. Természetesen lesz csocsó és pingpong, a bográcsnál DJ SZÓ ügyködik majd.

Az ART-udvar színpadán két tehetséges fiatal zenekar mutatkozik be. A Belvilág alig féléves, tapasztalt zenészekből álló helyi formáció, akik Juhász Soma vezérletével garantáltan emlékezetes koncertet adnak első solymári fellépésükön. A másik csapat a tatai HelloPisti zenekar, ők a Mustrán tűntek fel – és ha már eljöttek a zenei tehetségkutatóra, be is zsebelték a legjobb gitáros (Mike Ariel) és a legjobb szövegíró (Varga Richárd) díját.

Jó hír azoknak, akik nem tudnak eljönni, hogy a Rádió Solymár élőben közvetíti a koncerteket.

Helló, jazz! Helló, soul! Helló, rock! HellóPisti!
Kiskocsmák összeborulós péntek estéi, takaróba burkolózás, mélabús hétfők kopogós esőcseppjei, szétfeszített keretek és füstös hangú hajnalig tartó kifulladás: ez a HellóPisti zenekar! Három éve dolgoznak együtt. Három év, négy szív, egy dobbanás. A zene hozta össze őket és azóta ismerősek a délutánból reggelek, a soha-vége-nincs szombat éjszakák, az egymás szavába vágós alkotói hétvégék, a fellépésre tartó kocsiban hangolások. Ők barátok, egyben család és legfőképp jófajta muzsika szabadlábon, albumnyi bejáratott dallal és rendszeresen debütáló újdonságokkal, mindig friss, és energikus csapattal.

Belvilág
A zenekar 2018 év végére állt össze a jelenlegi felállásban. Mindhárman játszottak már valamilyen formációban együtt, így a barátság és a könnyű együtt dolgozás adott volt. A dalok magyar nyelven íródnak, amik Soma fejében állnak össze, végül közösen gyúrnak belőle kész dalt. Nevük is arra utal, hogy szövegeik saját legbelsőbb érzelmeikről, életeseményeikről szólnak. Stílusuk a pop, a rock és az alternatív zene egyvelege, kemény gitár-soundokkal és szintipopos billentyűkkel. A zenekar még épp csak féléves, adtak már nagyszerű koncerteket Kapolcson a Művészetek Völgye Fesztiválon vagy Ürömön, a The Carbonfools és Horányi Juli előzenekaraként. Külön öröm és megtiszteltetés számukra, hogy a Kud-A.R.C. KIE szervezésében Solymáron játszhatnak, mivel itt nőttek fel, itt hallgatták a már profi zenekarokat és itt volt lehetőségük fiatalon bontogatni zenész-szárnyaikat.

solymáronline