Solymári nyertese van a Komatál pályázatnak

1954

Zlinszky Fanni és Péter (solymári fiatal házaspár, a Flohmarkt szervezői) a Nagycsaládosok Solymári Egyesületével karöltve indult a Komatál pályázaton, mely egy család étkeztetését vállalja gyermekük születésének első heteiben.

A pályázatra komatálközösségek jelentkezhettek, ami a gyakorlatban meghatározott létszámú ember vállalását jelentette. A program célja, hogy az újszülött családjára az első napokban főz a közösség, így segítve a kismamát és családját, ezzel együtt bevonva őket egy támogató, megtartó közösségi életbe. A komatál pályázatot az EMMI írta ki, azért, hogy a helyi közösség tudatosan készülhessen az újszülöttek érkezésére, ott, ahol nincs rokoni segítség.

A pályázat keretén belül komatálas kellékeket kaptak, melyek mindegyike Kárpát-medencei képzőművészeti alkotás. A szimbolikus jelentőségű kosarat és komakendőt Pető Lilla, az NMI módszertani referense adta át a nyerteseknek. Ezek az újszülöttes családok között vándorolnak, míg az elkészült ételek receptjei a komatalprogram.hu oldalra kerülnek feltöltésre. Az alapanyagok költségét a főző család vállalja egyelőre. A pályázat során 12 napra szóló főzést vállaltak, de szeretnének ennek legalább a duplájáig eljutni. Ehhez persze még sok résztvevőre, támogatóra van szükség.

Szeretettel várják a jelentkezéseket a főzésben való részvételre a komatalsolymar@gmail.com e-mail címre.

solymáronline