Polgármester- és képviselőjelöltek Solymáron

4635

Eddig két polgármesterjelölt jelentette be indulását Solymáron a 2019-es helyhatósági választásokon. Öt évvel ezelőtt, 2014-ben dr. Szente Kálmán volt az egyetlen jelölt, akit előző négyéves ciklusa után választottak újra. Bár az idei jelöltállítás időszaka még szeptember 9-éig tart, jelenleg úgy tűnik, több jelölt közül is választhatunk majd.

A Budakörnyék Fejlődéséért Egyesület jelöltjeként mutatták be augusztus 22-én egy budakeszi sajtótájékoztatón Bárány Balázst, aki a mostani önkormányzati ciklusban az MSZP képviselőjeként ül a testületben. Bárány Balázs az MSZP-nek és a Budakörnyék Fejlődéséért Egyesületnek is elnökségi tagja. Az egyesület jelöltjei teljes ellenzéki támogatást élveznek, Budapesten és több agglomerációs településen is közös jelöltet támogat a Párbeszéd, a Momentum, a DK és az LMP, így például Budaörsön, Budakeszin, Nagykovácsiban és Piliscsabán. Bárány Balázs kérdésünkre azt is elmondta, hogy Solymáron minden körzetben állítanak képviselőjelöltet is.

A Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje ismét dr. Szente Kálmán lesz. A jelenleg regnáló polgármestert először 2006-ban, függetlenként választották meg polgármesternek három jelölt közül. 2010-ben már a Fidesz-KDNP jelöltjeként nyerte meg a választást, négy évvel később pedig ellenfél nélkül maradt. A Fidesz-KDNP természetesen ezúttal is mind a 8 körzetben állít képviselőjelöltet – tudtuk meg Szente Kálmántól.

A jelöltállításra szeptember 9-éig van lehetőség, eddig a napig kell összegyűjteni a szükséges számú ajánlást. A képviselőjelöltséghez Solymáron 10-12 ajánlás kell (a választókerület mérete szerint), a polgármesterjelölteknek 300 ajánlást kell összegyűjteniük eddig az időpontig.

A polgármesterjelöltek és képviselőjelöltek a solymári médiumokban helyet fognak kapni a bemutatkozásra. A solymáronline-on a hivatalos jelöltlistát fogjuk közölni. A Solymári Hírmondó októberi számában fényképes, szöveges bemutatkozást olvashatnak majd, a PilisTV pedig ez alkalommal is stúdióidőt biztosít a jelölteknek, így rövid interjú keretében a képernyőn is láthatják majd őket a választások előtti hetekben.

SÁ – solymáronline