Július 25. után indul a Mészégető utca építése

1318

Solymár önkormányzata úgy döntött, hogy mindenképp megépíti még az idén a Mészégető utcát. 540 méter hosszon épül 5 méter széles útpálya, járdával és szikkasztókutas vízelvezetéssel. A beruházás 105 millió forintba kerül.

Korábban írtunk arról, hogy az önkormányzat keresi a lehetőséget a Mészégető utca megépítésére. Azóta lefolytatták a feltételes közbeszerzési eljárást, amelynek eredményeképp megkötötték a vállalkozási szerződést a STRABAG Kft.-vel az érintett útszakasz megépítésére.

A munkaterületet július 25-én adják át a vállalkozónak, az építkezés várhatóan szeptember első heteiben be is fejeződik.

Az eredeti tervek szerint önkormányzati tulajdonú ingatlanok eladásával biztosította volna a község a beruházás fedezetét. Solymár jegyzőjétől, Beregszászi Márktól megtudtuk, hogy a költségvetési keret jelenleg rendelkezésre áll, de az önkormányzat a telekértékesítések felgyorsítása érdekében ingatlanközvetítőt vett igénybe, és szeptemberben újabb árveréseket fog tartani.

Az eladó ingatlanok adatai megtalálhatók az Otthon Centrum honlapján és a Solymári Hírmondó augusztus elején megjelenő számában.

SÁ – solymáronline