Marad a félpályás útzár a Vasút utcában

1367

Sok a kérdés a Vasút utcai útépítés/útlezárás körül. Ezért a solymáronline dr. Szente Kálmán polgármestert kérdezte az ügyről. A nevezett beruházás állami területen, állami közúton, a NIF megrendelésére történik.

Bár az önkormányzat javasolta a munkák ésszerűbb szervezését (pl. kezdjék az iskolaév zárása után) a beruházó az eljárás sürgősségére és a várható késői befejezésre (belecsúszna a szeptemberbe) hivatkozva előbb kezdte el. Javaslatot tettek emellett az út időszakos megnyitására, ezt azonban a padka elbontása miatti balesetveszélyre hivatkozva elutasították.

A munkák egyébként akkor is folynak, ha ez az útról nem látszik, ugyanis furatokat ásnak le és ezeket a mélyben kötik össze egy vízszintes drénnel.
A fentiek miatt a félpályás lezárást sajnos nem lehet feloldani.

Szente Kálmán polgármester, Schlick András mérnök úrral, a felkért szakértővel, az elmúlt években a vasútépítési kooperáció során jelezték a beruházónak, hogy abban a bánya-meddőben le fog süllyedni/törni az út. Még egy alternatív javaslatot is tettek a nyomvonalra, de ezt az EU pályázat szabályai miatt nem fogadták el. Sajnos, nekik lett igazuk…

solymáronline