Fergeteges hangulatú péntek este – FOTÓK

1550

Dupla rock’n’roll koncerttől volt hangos az Apáczai Csere János Művelődési Ház udvara péntek este. 2019. június 14-én a zene mellett a tánc is főszerepbe került.

Mindkét fellépő együttes az ötvenes évek amerikai rock’n’roll hangulatát keltette életre – méghozzá igen magas színvonalon. Az először színpadra lépő Sonny and his Wild Cows zenekar több stílusban is otthonosan mozog. A rockabilly mellett táncolható rhythm and blues, sőt jazz slágerek is megszólaltak.

A másfélórás koncert után egy olyan quartet lépett színpadra, amely Elvis Presley munkásságát élteti tovább a színpadokon. A korabeli amerikai katonaruhákban fellépő zenészek külsőségekben is hűségesek példaképük világához.

Az Ed Philips and the Memphis Patrol fantasztikus hangulatot teremtett. Philips, Sonny, Singer és Little Tom az eredeti memphisi hőst idézve zúzta a talpalávalót.

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a két koncertre. Az érdeklődők a színvonalas zene mellett fantasztikus táncospárokat is láthattak. A táncosok hatalmas energiákkal koptatták a művelődési ház díszburkolatát.

BG – solymáronline
Fotó: Barcsik Géza