A tehetségek napja

1195

Megszületett a döntés: kiderült, mely zenekarokkal találkozhatunk a Mustra döntőjében!

Június 22-én, szombaton, napfordulókor, 13 órától kezdődik az első solymári tehetségkutató az Apáczai Csere János Művelődési Ház szabadtéri színpadán – a fellépés sorrendje aznap reggel dől el, sorsolással.
„A zsűri a beérkezett hanganyag alapján választotta ki azt a tíz zenekart, aki szombaton a közönség előtt méri össze tudását. Ők a GAB, a HellóPisti, a Perpetuum, a Hopsterz, a Pink & The Panthers, az Indeed, a Bravó Johnny, az NL Sushi, az R11, és a Süli Laura és a kamuflázs”– meséli Straub István Bames, a Mustra ötlet- és házigazdája. – „Igen erős a mezőny, mindenféle stílus képviselteti magát, előreláthatóan színes repertoárral állnak színpadra a döntőbe jutottak.”

A válogató utáni koncertet – ahogy a Mustra első versenyét is – Berezvai Marcell, az igen tehetséges, tragikus sorsú, fiatal solymári zenész emlékének szenteljük, aki többször megfordult maga is a rock-klub és a művelődési ház rendezvényein. Egykori zenekarai a Média Kontroll, a Kalef, és édesapja, Berezvai Péter együttese, a Papa Rap Jam megszólaltatják Marcell ikonikus, magyar nyelvű dalszövegeit és utánozhatatlan dalait.

„Fontos megemlíteni, hogy a rendezvény ugyan ingyenes, de gyűjtést rendezünk az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány javára”– hangsúlyozza Bames.

„20 órakor lesz eredményhirdetés. A háromtagú zsűri mellett zeneértő fiatalokból álló diákzsűri is értékeli a zenekarok teljesítményét, akik saját díjat is kioszthatnak. Tehát az 1-2-3. díj mellett diákzsűri-díj valamint 3 különdíj is kiosztásra kerül. Az Öröm a Zene tehetségkutató szempontjai szerint – hangszeres tudás, szöveg-mondanivaló, és egyediség-eredetiség alapján – történik a pontozás. Az értékes nyereményeken felül minden fellépő zenekar többkamerás videofelvételt kap produkciójáról.”

De még ezután is érdemes maradni. Az este méltó befejezéseként az Ivan & the Parazol akusztikus koncertjét élvezheti a közönség. A budapesti beat rock’n’roll zenekar üstökösként robbant be 2010-ben, de azóta is töretlenül felfelé ívelő tendenciát mutat, és nemcsak hazánkban, de Európa-szerte, sőt Amerikában is egyre népszerűbb. Fiatal koruk dacára tökéletesen hozzák a 60-as 70-es évek óriásai – a Rolling Stones vagy a Doors – feelingjét, zenéjük hangzása mégis teljesen mai.

„Nagy öröm számunkra, hogy a régóta érlelődő ötlet megvalósulhatott. Nem árulok el titkot, hogy már a folytatáson gondolkozom” – zárja a szót Bames. – „Ezúton szeretnék köszönetet mondani a művelődési háznak és a Berezvai családnak, akik azonnal a Kud-A.R.C. Egyesület mögé álltak, és persze azoknak is, akik a nyereményeket felajánlották, vagy bármilyen módon segítették a rendezvény létrejöttét.”

Apáczai Csere János Művelődési Ház