PÉNTEK ESTI TÁNC

1249

Június 14-én pénteken 20:00 órakor fergeteges Rockabilly és Rhythm and Blues est lesz az Ed Philips and the Memphis Patrol & Sonny and his Wild Cows zenekarokkal.

A rendezvény a Művelődési ház udvarára és nagy-színpadára van tervezve, de rossz idő esetén a nagyteremben lesz megrendezve. A belépés ingyenes.

Az Európa szerte rendkívül népszerű budapesti ED PHILIPS AND THE MEMPHIS PATROL modern zenei megoldásokkal fűszerezett rockabillyt játszik. Hatalmas energiával és egyedülálló imázzsal eleveníti fel Elvis Presley mindenki által ismert slágereit, mint amilyen a Jailhouse Rock, a Ready Teddy, a Let yourself go, az A Little Less Conversation, a Hurt, a Frankfort Special vagy a Viva Las Vegas.

A banda a koncerteken amerikai katonai egyenruhában lép fel, mely a katonai ládákkal színesített színpadképpel egyaránt utalás Elvis Európában töltött katonaéveire. A hangszerek korhűek, az előadások energikus és robbanékony stílusa a rockabilly fénykorát idézi. A dalokat friss és új hangszerelésben adják elő, olykor jelentősen eltérve az eredetitől, de mindvégig megmaradva az ötvenes évek rockabilly hangzásánál.

A csapat 2011-es megalakulása óta két lemezt adott ki, dolgozott együtt Ferenczi György EMeRTon-díjas szájharmonikaművész-énekessel, a többszörös nemzetközi díjnyertes Fool Moon énekegyüttessel, Danics Dóra énekesnővel és Elvis eredeti zenekarának jelenlegi énekesével, Dennis Jale-lel. A zenekar az elmúlt 7 évben több mint 10 országban adott koncertet és napjainkra már megkerülhetetlen vendégei a legnagyobb hazai és nemzetközi kluboknak, fesztiváloknak, zenei találkozóknak.

A zenekar tagjai: Ed Philips – ének, Sonny – gitár, Singer – nagybőgő, Little Tommy – dobok.

Long Tall Sonny azaz Mr. Rhythm-and-blues Európa egyik legfigyelemreméltóbb autentikus rhythm-and-blues énekese, gitárosa, aki a műfaj eredeti, 40-es, 50-es évekbeli formáját népszerűsíti.

1998 óta játszik színpadon. 2000-től négy éven keresztül Charming Marty szájharmonikással adtak nagy sikerű koncerteket. Szerepelt Gothár Péter Magyar Szépség című filmjében, ahol Lovasi Andrást kísérte basszusgitáron.

2002-ben alakult saját zenekara Sonny and his Wild Cows néven. Azóta már csak Sonny maradt meg az alapítók közül, a tagok kicserélődtek, de egyre szélesebb körben válnak ismertté, mint igazi eredeti rhythm-and-blues zenét játszó csapat, akik szinte mindenféle zenei stílusban otthonosan mozognak, ami a 40-es, 50-es évek Amerikájának csodálatos zenei kavalkádjában létezett: blues, rhythm-and-blues, rock and roll, rock-a-billy, country-and-western, és folytathatnánk.

Tagok: Sonny – ének, gitár, K. C. Brown – szájharmonika, Crazy Benny – zongora, Gordon Taylor – nagybőgő, Little Tommy – dob.

Jármy Éva 
Apáczai Csere János Művelődési Ház