Egyéves a Szénás Kör: június 2-án szülinapi túra

2344

Egyéves a Szénás Körnek elnevezett egyéni körtúra, amely a Budai- és a Pilis-hegység végig jelölt turistaútvonalain halad végig. Ebből az alkalomból közösségépítő napot szerveznek június 2-án, vasárnap 7–17 óráig, mely során lehetőség lesz futni, túrázni, vagy csak együtt lenni, ismerkedni egy kis harapnivaló mellett. A helyszín az általános iskola B épülete lesz (Bajcsy-Zsilinszky u. 30.), innen lehet majd indulni a különböző távokra.

Egy könnyebb és egy nehezebb távot tűztek ki a szervezők, melyek közül mindenki saját felkészültsége alapján választhat, és teljesítheti futva vagy túrázva . A kis kör 31 km: Solymár központjától a Jegenyevölgyön át, Remeteszőlős érintésével, a Nagy-Kopaszt és Nagy-Szénást meghódítva tér vissza a kiindulási ponthoz. A nagy kör 75 km: a kis kör útvonalát folytatva a Hosszú-árkon keresztül, a Villa Negrát és a Kopár Csárdát érintve az Iluska-forrásnál lyukad ki. Ezután a Trézsi-kút, gerinc útvonalon jut el a Leány- és Legény-barlanghoz, majd Piliscséven és Piliscsabán keresztül a Kőris-völgyön át ér el a Nagy-Szénás emlékfalhoz, és tér vissza a kiindulási ponthoz. Mindkét vonalon ellenőrző pontok lesznek, az azokon kihelyezett QR-kódok leolvasásával bizonyítható a távok teljesítése. Bármelyiket is választjuk, ételről, italról magunknak kell gondoskodni a túra során.

Az esemény 7 órakor kezdődik, innentől egyénileg bármikor startolhatnak a vállalkozó szelleműek. Aki inkább csapatban teljesítené a távokat, az irammenőkhöz csatlakozhat. A csoportok 8-10-ig fél óránként rajtolnak: először a 7, majd a 6 órás túrázók, 9-től pedig az 5, 4,5 és 4 órás futók indulhatnak. Mindenki eldöntheti tehát, hogy körülbelül mennyi idő alatt tudja teljesíteni a megadott távokat futva vagy túrázva, és aszerint választhat indulási időpontot. Minden csoportos rajt előtt lesz bemelegítés, a célba érést követőn pedig nyújtás és hengerezés, Péter Matyi vezetésével. Aki tud, vigyen magával polifoamot, jógamatracot, valamint kézi- és smr hengert, hogy garantáltan mindenkinek jusson! A részvételhez nevezés szükséges, melyet a következő linken[https://szenaskor.hu/nevezes] lehet megtenni.

A célba várhatóan 15 óráig fognak beérni az indulók, reggeltől egészen idáig gyermekfelügyeletet biztosítanak, így a kisgyerekeseknek sem kell lemondaniuk a természetjárásról. A kiegészítő programokat a 31 km-es célba érkezőkhöz igazítják, de természetesen megvárják a 75 km-t teljesítőket is. A célba érés után ajándéksorsoláson vehetnek részt a futók és túrázók, majd 17 óráig batyus bulin lesz alkalom a beszélgetésre, ismerkedésre. Bár a szervezők is készülnek különböző finomságokkal, köszönettel vesznek minden további hozzájárulást a délutánhoz: házi sütit, gyümölcsöt, innivalót. Saját, nem eldobható poharat és tányért is vigyen mindenki magával, óvjuk ezzel is környezetünk!

SZE – solymáronline
Fotó: Perl Gergely