Kiégett egy autó Solymáron a József Attila utcában

2233

Kigyulladt egy autó hétfőn este Solymáron, a József Attila utcában. A kétszemélyes Smart gépkocsi magánterületen gyulladt ki. Mivel a tűz veszélyeztette az ingatlanon álló házakat, az autót a tulajdonosok kitolták az utcára.

A tűzoltókat közben Kiss Csaba plébános riasztotta. A helyi önkéntes tűzoltók a riasztástól számított ötödik percben a helyszínre értek, és két percen belül megkezdték az oltást – tájékoztatta a solymáronline-t Földesi János, a Solymári Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka.

Mivel a tűz átterjedt a kapura, és veszélyeztette az épületet, ezért azt egy második vízsugárral igyekeztek megóvni. Mire a hivatásos tűzoltók kiértek, már megfékezték a lángokat, így az épületben csak kisebb károk keletkeztek.

A képeken is látszik: olyan nagy volt a hőhatás, hogy az autó könnyűfém keréktárcsája megolvadt és megfolyt.

Az oltás után a tűzoltók átvizsgálták az épületet, és félreállították a kiégett autót. A további vizsgálat megállapította, hogy szándékosságra utaló jel nincsen, valószínűleg műszaki hiba okozta a tűzesetet.

Fontos tudni, hogy autótüzet nem lehet házilag eloltani. Amint észleltük a tüzet, azonnal hívni kell a tűzoltókat a nagyobb kár elkerülése érdekében.

KBH – solymáronline