Hulladékszállítás: most szerdán a szelektívet, csütörtökön az üveget, hétfőn a zöldhulladékot viszik

480

Május 15-én, szerdán viszik a szelektív hulladékot, 16-án, csütörtökön az üveget és 20-án, hétfőn a zöldhulladékot. Előző nap este, de legkésőbb a szállítás napján reggel 6 óráig készítsék ki a hulladékot az ingatlan elé.

Szelektíven gyűjthető:
– a tiszta csomagolási, hasznosítható műanyag és fém hulladék átlátszó zsákban, összelapítva, valamint
– a tiszta papírhulladék összehajtogatva és összekötözve.

A zöldhulladékot legfeljebb 110 l űrtartalmú zsákban, illetve kötegelt (max. 70 cm hosszú, 50 cm átmérőjű köteg) formában szállítják el. Csak az olyan zsákot vagy köteget viszik el, amelyen rajta van az adott évre érvényes zöldhulladék matrica (a lakosok a díjmentes matricákat postán kapták meg a Depónia Kft.-től), vagy kihelyezhetik a hulladékot a Településüzemeltetési Kft. zsákjaiban is. Zöldhulladék elszállítására alkalmas zsákot a solymári Polgármesteri Hivatalban, a Kukori trafikban és a Templom téri iparcikk boltban lehet vásárolni 350 forintért (a zsák megvásárlásával az elszállítás díját fizetjük ki).

Az üveghulladék áttetsző zsákban tehetjük ki a ház elé, negyedévente egyszer. A gyűjtőzsákban kizárólag az ép, egész üveget lehet gyűjteni.

A szelektíven gyűjthető csomagolási üveghulladékok a következők:
– befőttes üvegek
– ásványvizes üvegpalackok
– röviditalok üvegpalackjai
– borosüvegek
– pezsgősüvegek
– sörösüvegek
– szörpös üvegek
– bébiételes üvegek.

Nem szállítják el: ablaküveg, tükör, villanykörte, hőálló üvegtál, szemüveg, neoncső, gyógyszeres üvegek, porcelán, kerámia, jármű szélvédő.

solymáronline