Night of the arts – egy este szemnek, fülnek, léleknek

1129

Night of the arts címmel kulturális-zenés estet szervez a Kud-A.R.C. a solymári művelődési házban május 31-én, pénteken. 19 órától lehet érkezni, de a rendezvény hivatalosan este 8-kor Kaczvinszky Tamás Takard le jól! című kiállításának megnyitójával fog kezdődni. A tárlatot Baksai József festőművész nyitja meg, és június 22-ig lesz megtekinthető a klub nyitvatartási idejében.

Kaczvinczky Tamás festőként végzett az Óbudai Képzőművészeti Szakképző Iskolában, majd az ELTE-n szerzett művészettörténész diplomát. Tanulmányai után a Szépművészeti Múzeumban és egy kereskedelmi galériában helyezkedett el. Két kisebb csoportos tárlattal a háta mögött ez lesz az első önálló kiállítása.

A megnyitó után a zenéé lesz a főszerep: az ART-udvar színpadán fél 9-kor a Once is a blue moon, fél 10-kor pedig a Papa Rap Jam és Juhász Soma ad koncertet. Előbbi egy kifejezetten a tárlat apropóján alakult alkalmi zenekar, az összeszokottság mégis jellemzi, mivel a tagok már évek óta zenélnek együtt korábbi formációkban. Közéjük tartozik maga a kiállító is. A Papa Rap Jam pedig a környéken igen népszerű Napfénypresszó zenekarból alakult akusztikus duó. Tagjai, Balassi Gyurkesz és Berezvai Péter solymári debütálásukon saját szerzeményeiket és kedvenc számaikat adják majd elő egyedi stílusban, rap betétekkel fűszerezve. Vendégük a sokoldalú zenész-zeneszerző Juhász Soma lesz, akivel közösen fognak színpadra lépni.

SZE – solymaronline
Forrás: Kud-A.R.C.KIE