Május 25. gyereknap a solymári művelődési házban

1234

Gazdag programkínálattal várja a családokat május 25-én, szombaton gyereknap alkalmából a solymári Apáczai Művelődési Ház. Lesz vasútmodell-kiállítás, táncbemutató és közös tánc, kézműves program, zenés gyerekműsor és különleges bábelőadás is.

Már délelőtt 10 órától várja a gyerekeket a HangolÓra, az interaktív hangszerkiállítás. E program célja, hogy elősegítse a gyerekek találkozását a hangszerekkel, valamint hogy minél több gyermek figyelmét fordítsa a zene és a zenélés felé. A program interaktív, a gyerekek maguk is kipróbálhatják a különböző hangszereket – természetesen mindezt játékos formában.

A művelődési ház aulájában felállított nagy terepasztalon nem csak szombaton, hanem egész hétvégén, három napon át (péntektől vasárnapig 10-17 óra között) megcsodálható lesz a berendezett, működő pályás vasútmodell-kiállítás.

A szombati programot gazdagítja majd a Kreatív Műhely és a Kud-A.R.C. KIE vezetésével folyó délutáni kézműves foglalkozás is. 14 órától a Joker Dance akrobatikus Rock&Roll bemutatóját láthatjuk, 14.30-tól a Cédrus Táncegyüttes tanít népi játékokat és egy kis táncot is a gyerekeknek.

15.30-kor begurulnak az Üveggolyók, és elkezdődik Joós Tamás énekmondó zenés gyermekműsora sok játékkal, hangszerekkel, közös énekléssel. Egy órával később a Holdfű Színház különleges, élőszereplős bábelőadása várja a családokat: három “királyos”, verses mesét dolgoznak fel a vásári képmutogatók stílusában. Igazi beavatószínház lesz ez maszkokkal, bábokkal, élő játékkal, közös énekléssel, zenével – mindenki közös örömére.

PA – solymáronline
Forrás: apaczai.com