Kikelet – májusi kiállítás az Apáczaiban

1238

Május 11-én, szombaton 16 órakor a művelődési házban lesz a Budai Képzőművész Egyesület (BUKET) “Kikelet” című kiállításának megnyitója.

A megnyitón köszöntőt mond Tarcsányi Ottilia, a BUKET elnöke. A kiállítást Daragics Éva művészettörténész nyitja meg, közreműködik Balogh Istvánné szavalattal és a Kiss Zenede növendékei.

A BUKET nonprofit szervezet, melyet 11 pesthidegkúti képző- és iparművész álmodott meg és hozott létre 2003-ban azon céllal, hogy a – Budán élő, Budát szerető – művészeknek bemutatkozási lehetőséget biztosítson. Az egyesületben jól megfér egymás mellett festő és grafikus, szobrász és iparművész, hivatásos és amatőr alkotó.

A kezdeti 11 fős pesthidegkúti mag mára 40 főre bővült, és a BUKET ismert lett nemcsak Pesthidegkúton, hanem országosan is. Az egyesület összetartó és támogató erő, közösség, mely a művészt hozzásegíti az alkotáshoz, és építő kritikájával múzsaként támogatja. Együtt mutatkoznak be csoportos kiállításokon, figyelemmel kísérik egymás munkáját, szinte észrevétlenül hatnak társuk alkotó tevékenységére.

A tavaly 15 éves fennállását ünneplő csoport évente szervez nyári alkotótáborokat. Számos külföldi kiállításon szerepeltek már, rendszeres vendégei a Klebelsberg Kultúrkúriának. Éveken át voltak résztvevői a Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztiválnak, és ők a szervezői a helyi Festőversenynek, melyet már sokadik éve rendeznek meg a II. kerületi Önkormányzat támogatásával.

A tárlat díjmentesen megtekinthető, május 23-ig várják a látogatókat az Apáczai Művelődési Házban.

PA – solymáronline
Forrás:
apaczai.com