Hamarosan körforgalom épül Máriaremetén

2467

Rendezik és biztonságosabbá teszik a Nagyrét utca–Ördögárok utca–Zsíroshegyi út közlekedési csomópontot – adta hírül a kerület hírportálja, a http://masodikkerulet.hu/hirek/nagyret_29042019.html. Az önkormányzat beruházása a tervek szerint hamarosan megkezdődik, és várhatóan augusztus végén fejeződik be.

A beruházás során az útpálya átalakítása mellett megoldják a terület vízelvezetését, világítását, járdák épülnek, és a kerékpárút átvezetésén is változtatnak. A forgalmi szempontok miatt az Ördögárok utcából jobbra, a Nagyrét utcába kanyarodó járművek külön lekanyarodási lehetőséget kapnak még a körforgalom előtt, ezzel is könnyebb lesz az áthaladás.

Az építőanyagok és munkagépek tárolása nem okoz majd a környéken fennakadásokat, forgalomkorlátozásokat, mert a Zsíroshegyi út sarkán lévő sportpálya lesz a felvonulási terület. Az új körforgalomtól néhány száz méterre ugyanis, a Nagyréten április 29-én felavattak egy új szabadtéri kézilabdapályát, amely a jövőben kiváltja a lakossági sportolást és iskolai testnevelést szolgáló Nagyrét utcai sportpályát.

A nehezen belátható, balesetveszélyes kereszteződés számos lakossági bejelentés, panasz forrása volt. A körforgalom kialakításához a csomópont teljes területét át kell építeni, a régi útpályaszerkezetek elbontásával és újak építésével együtt – tájékoztatott a masodikkerület.hu. A nagyobb forgalomkorlátozással járó munkálatokra az iskolai tanítási szünetben kerül majd sor.

Fotó: masodikkerulet.hu