Május 2-től megszűnik a szelektív gyűjtés az Auchannál

3357
Fotó: Olasz-Hartyányi Nikoletta

Az Auchan áruház és az önkormányzat is megerősítette az információt, miszerint május 2-ától nem lesz szelektív hulladékgyűjtés az áruháznál, és a használtruhagyűjtő is megszűnik.

A szelektív hulladékgyűjtőt sokan illegális szemét lerakására használták – tudta meg a solymáronline a rendőrségtől. Az információt Solymár Polgármesteri Hivatala is megerősítette: 2018 óta több mint 30 alkalommal, mintegy 500 000 forint összegű bírságot szabott ki a hivatal az Auchan Áruház kezdeményezése alapján. Az Auchannak évi több millió forintjába került az illegális hulladék elszállítása, ezt megelégelve kezdeményezte az áruház a hulladékgyűjtő megszüntetését.

Az okokról és körülményekről többet is megtudhatnak a Solymári Hírmondó áprilisi számában.

A szelektív hulladékgyűjtés a továbbiakban sem okozhat gondot a solymári lakosoknak – hívta fel a figyelmet Szente Kálmán polgármester –, hiszen minden hónapban elszállítják házhoz menő rendszerben a papírt, a műanyagot és az üveghulladékot. A pilisvörösvári hulladékudvarral pedig folynak a tárgyalások arról, hogy a solymári lakosoktól is átvegyék a hulladékot.

KBH – solymáronline