Március közepe óta új parkolási rend van érvényben a József Attila utcában

2052

Régóta probléma volt Solymár központjában a József Attila utcai közlekedés. Az utca páratlan oldalán parkolók autók rendszeresen nehézséget okoztak a közlekedő gépjárműveknek, köztük a BKK buszainak. A folytonos kerülgetés miatt a fentről érkezők átkényszerültek a szembejövők sávjába, ezzel újabb balesetveszélyes helyzetet teremtve. Rengeteg lakossági panasz érkezett, ezeket is megfontolva az önkormányzat úgy ítélte, hogy a helyzet már vagyont és emberéletet is veszélyeztet, így március közepétől új szabályt vezettek be.

E szerint mostantól a József Attila utca páratlan oldalán csak megállni lehet, várakozni tilos. Az óvodánál hét parkolóhely áll rendelkezésre az intézménybe érkezőknek, így az gyermekek bevitele nem okoz gondot, az utcában lévő szolgáltatók a parkolást az ingatlanokon belül, míg a Waldorf iskola a Pacsirta utcában oldja meg. A József Attila utca másik, páros oldalán nem változott a szabályozás, ott továbbra is tilos megállni és várakozni egyaránt.

A tapasztalatok és a visszaigazolások azt mutatják, hogy az intézkedés bevezetése óta jelentősen javult a közlekedés a forgalmas utcában, a szabályt megszegők száma nem jelentős. Ha valaki mégis megszegi, a szabálysértés feljelentést von maga után.

 

Palkovics Rika – solymáronline
Fotó: SÁ