Össznemzetiségi színház az Apáczaiban – KÉPGALÉRIA

1105

Az Arthastat Örmény Nemzetiségi Színház, a Magyarországi Szerb Színház és a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulata közös produkcióját tűzte műsorra március utolsó napján a művelődési ház. A Solymári Német Nemzetiségi Önkormányzat meghívására érkezett társulat egy aktuális témákat feszegető, humorral, iróniával és zenével fűszerezett darabot adott elő, Levesben címmel.

A darab egyáltalán nem szokványos, sok különleges, egyedi vonása van. A steel drummal kísért, anyanyelvi dalok, az anyanyelvi betétek, a hat nő – egy férfi felállás, az egymástól függetlennek tűnő, mégis összekapcsolódó jelenetek a női sorsokról egyedivé teszik a hét, különböző nemzetiséget képviselő színész játékát.

A darab másik érdekessége az, ahogyan született. A rendező – Erdélyi Dániel – egyesével beszélgetett a színészekkel saját nemzetiségi identitásukról, történeteikről, ezeket pedig beépítette a darabba. Ennek következményeként egy kicsit mindegyikük élete megjelenik az előadásban: a szerb nemzetiséget képviselő Jurkovits Zoricáé, a félig görög Álmosd Phaedráé, a lengyel származású Troján Tündéé, a magyarországi örmény kisebbséghez tartozó Keller Lindáé és Koncz Eszteré, a németséget képviselő Frank Ildikóé és a darab egyetlen férfiszereplőjéé, a szintén görög Kollatos Fotios-é is.

Ha esetleg lemaradt az előadásról, és szívesen megtekintené, érdemes lesz figyelni oldalunkat és a PilisTV műsorát, hiszen a stáb az egész előadást rögzítette.

Palkovics Rika – solymáronline
Fotó: Palkovics Rika