Díjnyertes dokumentumfilmek, izgalmas beszélgetések – új programsorozat indul a művelődési házban

734

Idén januárban rendezték meg 5. alkalommal a Budapest International Documentary Festivalt, mely a világ legrangosabb dokumentumfilmjeinek tematikai és egyéb megkötések nélküli, egyetlen nemzetközi versenyfesztiválja Magyarországon. A nagy sikernek örvendő BIDF stábtagjai közül többen solymári kötődésűek, ennek apropóján Doku – műhelytitkok címmel szakmai beszélgetéssel egybekötött vetítéssorozat indul az Apáczaiban, hogy a helyiek is megtekinthessék a fesztivál díjnyertes, közönségkedvenc alkotásait.

Április 6-án, szombaton 18 órakor kerül sor az első alkalomra, melyen a 2016-os Mesés élet című amerikai dokumentumfilmet nézheti meg a közönség. A film történetének középpontjában egy hároméves autista kisfiú áll, akiről kiderül, hogy a rajzfilmek dialógusai által képes kommunikálni.
A vetítés után Sós Ágnes Balázs Béla-díjas dokumentumfilm-rendezővel, egyben a fesztivál alapító-igazgatójával lesz beszélgetés. A részvétel ingyenes, mindenkit sok szeretettel várnak a tartalmas, kulturális programra!

SZE
solymaronline

Forrás: bidf.hu; apaczai.com