Elkezdődött a Munkás utca építése, nagyobb munka lesz, mint vártuk

1363

A Munkás utca felső szakaszán eredetileg csak az út felső kopórétegének cseréje volt tervben, de a vízvezetékcserével járó útkárosodás miatt az utca teljes hosszán cserélni kell a teljes alépítményt.

Tavaly októberben írtunk arról, hogy az önkormányzat a DMRV-re vár az utca felújításával. A vízművek elvégezte a közművezeték cseréjét, de a munkálatok közben oly mértékben sérült az út alépítménye, hogy az utca teljes hosszán szükség van a teljes útrekonstrukcióra. Korábban az alépítménycsere csak az utca felső, a Toldi utca és az Anna kápolna közötti szakaszára volt tervben (362 folyóméteren), a Toldi utca és a Mátyás király utca közötti alsó szakaszon (130 méter hosszon) csak a kopóréteg cseréjét tervezték.

Az útrekonstrukcióra a település vis maior pályázaton nyert 45 millió forintot, amelyhez 10% önrészt kellett biztosítania. A beruházás a plusz munkálatokkal mintegy 13 millió forinttal kerül többe, ezt a pénzt az önkormányzat a fejlesztési keretből biztosítja.

Ezzel a kivitelezéshez szükséges idő is megnövekszik: 30 nap helyett 45 nap lesz. A munkálatokat hétfőn az alsó szakaszon a vízelvezetési munkákkal kezdték.

SÁ – solymáronline