Új esély a hátrányos helyzetű diákoknak és tanáraiknak: folytatódik az Útravaló Ösztöndíjprogram

1121

A 2018/19-es tanév második félévében ismét lehet jelentkezni az Útravaló Ösztöndíjprogramba! Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ezen belül is két alprogramot hirdetett meg: „Út a középiskolába” és „Út az érettségihez” címmel. Az ezekben való részvétellel a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű diákok ösztöndíjat és mentori támogatást kaphatnak a 2019. márciustól júliusig terjedő 5 hónapra. A felhívás célja a tanulók motiválása a kiegészítő honoráriummal, a mentoroknak pedig az ösztöndíj mellett a folyamatos szakmai háttértámogatás és képzés biztosítása.

Az elektronikus jelentkezések benyújtási határideje 2019. április 14. (éjfél), a papíralapú dokumentumokat egy nappal később, április 15-ig lehet postára adni.
A regisztráció után az esélyteremtő ösztöndíjakra a tanuló és mentora közösen jelentkezhetnek, ám ez csak a mostani félévre szól, a későbbi tanévekben meg kell ismételni a jelentkezést.
A pályázati felhívások az alábbi linkeken érhetők el:
http://www.emet.gov.hu/felhivasok/utravalo_osztondijprogram_2018_2019_tanev_ii_felev1/
http://www.emet.gov.hu/felhivasok/utravalo_osztondijprogram_2018_2019_tanev_ii_felev/
A jelentkezéssel kapcsolatos további kérdésekben az EMET Projektiroda ügyfélszolgálatának munkatársai adnak eligazítást. Elérhetőségeik: info.utravalo@emet.gov.hu, +36(1) 309-4418.

solymaronline
Forrás: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő