Vizet mindenkinek! – alkotópályázat 1-8. osztályos gyerekeknek

1567

A Duna Menti Regionális Vízművek Zrt. a Víz Világnapja alkalmából – melyet minden évben március 22-én ünnepelünk – alkotópályázatot hirdet a DMRV szolgáltatási területén élő vagy tanuló általános iskolások, így a solymári diákok részére is.

A pályázat témája: VIZET MINDENKINEK!
Ijesztő tény, hogy a Földön több milliárd ember él biztonságos minőségű víz nélkül. Nekünk, szerencséseknek szinte elképzelhetetlen, hogy másoknak egyáltalán nem természetes, hogy bármikor igyanak egy pohár vizet vagy felfrissítsék magukat. Mit tehetünk azért, hogy ez ne így legyen? Milyen hatásai vannak az élőlényekre a szennyezett víznek? Hogyan gazdálkodjunk jól a tiszta vízzel? Hogyan lehetne javítani a víz minőségén? Ezekre a kérdésekre várják a gyerekek kreatív formába öntött válaszait.

Az alkotások bármely technikával készülhetnek, maximum A/3-as méretben (szabadkézi rajz, festmény, akvarell, montázs, kollázs, stb.). Pályázni három korcsoportban lehet: 1-2., 3-4., 5-8. osztályos tanulók, egyénileg vagy maximum 5 fős csoportokban. Beküldési határidő: 2019. március 8. A 100 legjobb alkotást egy-egy egyedi, a 2019-es Víz Világnapjára készült thermopohárral jutalmazzák.

A pályázat részletei itt olvashatók:

PA – solymáronline
Forrás: DMRV Zrt.